TOP termékek

Ergonómikus iroda

A gurulós konténer

Fedelin Ádám
2022.07.26 10:37

A gurulós konténerek széles választékban érhetők el mind a vénusz irodabútor család, mind az extend irodabútor család kollekciójában. Első körben nem tűnik annyira hasznosnak talán, viszont ha jobban belegondolunk...

Általában munkánk során az íróasztalok mellett szükségünk van a munkánk elvégzéséhez bizonyos eszközökre. Ez nyilván munkaterülettől eltérő mennyiségű eszközt jelent, de az biztos, hogy az íróasztalunkon nem tudunk mindig mindent tárolni. Az opcióink a következők:

1.) Veszünk egy olyan íróasztalt, ami rendelkezik fiókokkal. Mint például ez:

2.) Veszünk egy íróasztalt fiók nélkül, és az asztalon tároljuk az eszközeinket, vagy egy szekrényben. Ez valahogy így nézne ki:

3.) Olyan íróasztalt veszünk, amihez nem tartozik fiók, viszont mellette beszerzünk egy pazar gurulóskonténert. Ez pedig valahogy így festene:

Opciók előnyei, és hátrányai:

 

1.) Opció: Egyszerűbb beszerzés, logikusabbnak tűnhet, illetve biztosan költséghatékonyabb is..., ennyi előnye van, most viszont jöjjenek a hátrányok:

A legfőbb hátrány (ha már ergonómia témakör!): nem mozdítható el, általában korlátozza a mozgásunkat, és így zavarhatja a munkavégzést. Általában az asztal magasságát alulról csökkenti, így a karfák lehet, hogy nem férnek be az asztal alá. Ezzel ellentétben a gurulós konténert bármelyik oldalra átmozgathatjuk, vagy esetleg kivehetjük az asztal alól. Az asztal alapvetően nehezebbé válik, így az asztal mozgatása is bonyolultabb, valamint ezek a fiókok sajnos általában sokkal kisebbek és egyszerűbb kivitelek, mint a gurulós konténerek. Én azt mondom, hogy igazi munkához nem elegendőek.

 

2.) Opció: Spóróltunk egy jót rövidtávon = előny. Hátrány = megszívattuk magunkat hosszútávon.

 

3.) A gurulóskonténer nyilván a legköltségesebb a három opció közül, viszont a befektetés gyorsan megtérül. A gurulós lábaknak köszönhetően oda mozgatjuk, ahol számunkra kényelmes, így ha például zavarja a munkavégzésünket (pl. a lábunk nem fér el) akkor simán arrébb gurítjuk, és már mehet is a kényelmesebb munkavégzés. Emellett 3 több verzió is elérhető belőle, így a munkánkhoz passzoló fiók kiosztást tudjuk választani. A gurulóskonténer emellett strapabíró, illetve mozgatható. Mi van akkor, a nincsen rá szükségünk, vagy nem a munkavégzésünkhöz kell, hanem csupán tárolásra? Akkor elmozgatjuk egy olyan helyre, ahol nem zavar, de szükség esetén odamegyünk, és a benne tárolt eszközeinket elő tudjuk venni.

Irodáknak miért jó? Mert esetleges kollégaváltás esetén könnyebb változtatnuk a pozícióján. Lehet, hogy a korábbi munkatársunk azt preferálta, hogy a jobb oldalon van a gurulós konténer, de az új kolléga a bal oldalon szereti használni. 

Itt az idő kiválasztani a legjobb gurulós konténert:

 

Vénusz irodabútor család Extend irodabútor család
Asztal alatti fiókos konténerek Asztal alatti és asztalmagas konténerek
Asztalmagas fiókos konténerek Tolóajtós, fiókos komódok, ajtós számítógéptartók
Fafiókos görgős konténerek Asztal melletti konténerek, rátétszekrény konténerre
Fémfiókos görgős konténerek