TOP termékek

Irodai szekrények, polcok választéka

Vénusz irodabútor család szekrényeinek a bemutatása

A Vénusz irodabútor család fontos elemei az irattároló szekrények. Azért, hogy Ön a legoptimálisabban, és a saját elképzelésének megfelelően tudja berendezni irodáját, sokféle méretű és kialakítású irodai szekrényt kínálunk. Ezek a szekrény elemek egymásra helyezhetőek, egymással kombinálhatóak, így még több lehetőség nyílik az iroda sokoldalú bútorozására.

Így a sokféle szekrény segítségével jól áttekinthetően, rendezetten tárolhatja az irodai munkához szükséges iratokat. A szekrények polcosztása természetesen igazodik az irattároló dossziékhoz. Így mindegyik polcosztásban elférnek az A/4 méretű dossziék. Mivel a szekrények mélysége 40 cm, így a dossziékat nemcsak álló, hanem  fektetett helyzetben is tárolhatja a szekrényekben.

 

 

Irattároló szekrények áttekintése

Az egyes irodai szekrényeket sokféle képpen csoportosíthatjuk. Megvnézhetjük a kialakításuk, vagy a funkcióik szerint is. Nézzük át most ezeket sorjában.

Ajtós, zárt szekrények

Az ajtók megvédik a tárolt iratokat a portól, szennyeződéstől. Az ajtók bútorlapból, vagy üvegből is készülnek. Az ajtók eltakarják a tárolt iratokat, így nagy ügyfélforgalmú helyeken előszeretettel használják...

Ajtós szekrények részletesen >>

Nyitott polcos szekrények

Az a kialakítás könnyen áttekinthetővé teszi a tárolt iratokat, dossziékat. Elsősorban a gyakran használt iratok tárolására használatos. Ha az irodában rendezett összképet szeretne, használjon azonos színű dossziékat.

Nyitott polcos szekrények részletesen >>

Tolóajtós szekrények

Az irattároló szekrények készülnek üvegajtós kivitelben is. Ezeknek elegánsabb megjelenése az alumínium keretes üvegajtók is. Az üvegató jó áttekintést nyújt a tárolt anyagokró, de véd a portól.

Tolóajtós szekrények részletesen >>

Üvegajtós szekrények

Az irattároló szekrények készülnek üvegajtós kivitelben is. Ezeknek elegánsabb megjelenése az alumínium keretes üvegajtók is. Az üvegató jó áttekintést nyújt a tárolt anyagokró, de véd a portól.

Ruhatároló szekrények

Sokszor fordul elő, hogy irodájában váltó ruhát kellene tartania? Néha jól jönne egy hirtelen üzleti megbeszéléshez egy gyors átöltözés elegáns öltönybe? Vagy a napi munkájához van szüksége speciális öltözetre, mint pl. a talár? Akkor minden bizonnyal jól tudna használni egy olyan irodai szekrényt, amit ruhák tárolására alakítottak ki.

Ruhatároló szekrények részletesen >>

Fénymásolótartó szekrények

Az irodákban egyre gyakoribb eszköz a nagyméretű fénymásoló. Ennek tárolására érdemesebb kisebb szekrényt használni. A 70-80 cm magas szekrényekre helyezett fénymásolók általában kényelmes kezelési magasságban vannak. A szekrény pedig kiválóan alkalmas a segédanyagok (papir, Toner) tárolása.

Fénymásolótartó szekrények részletesen >>

Szekrény konyhák

Az irodákban egyre több feladatra kell alkalmassá tenni a bútorokat. Erre egy speciális igény a szekrény konyha. Ez a különleges szekrény kívülről megegyezik az irattároló szekrényekkel, a belseje azonban az apróbb konyhai feladatokhoz lett kialakítva.

Így kényelmesen megoldható benne a kávéfőzés, az ételek mikrózása, vagy a használt edények, evőeszközök egyszerű mosogatása is. A szekrény-konyha kialakításáról készítettünk egy részletes, fotóval ilusztrált rajzot is, amit az alábbi linken érhet el

Irodai szekrény konyhák részletesen >>

 

Készre szerelt vagy lapraszerelt szekrények?

Sokszor felmerül az a kérdés, hogy érdemesebb-e egy olcsóbb, lapraszerelt szekrényt vásárolni, vagy érdemesebb a hagyományos, készreszerelt szekrényt választani. Mind oly sok esetben, itt is az segít eldönteni a kérdést, hogy Önnek mire van szüksége. Ha gyorsan olcsón és olcsón szeretne egy kis igénybevételnek kitett szekrényt, akkor válassza a lapraszerelt szekrényt.

Így Önnek nincs más dolga, mind elmenni egy nagyáruházba, kiválasztani a szekrényt, belegyömöszölni az autóba (vagy tetőcsomagtartó felszerelésével), majd felcipelni az irodájába, és a mellékelt összeszerelési rajz alapján összeszerelni a szekrényt. Egyszerű, gyors megoldás.

De mi van akkor, ha Önnek egy olyan szekrényre van szüksége, amelyik masszív, erős, jól terhelhető, és hosszútávon is megoldást kínál irattárolási és rendezési gondjaira? Akkor a jó megoldás a készre szerelt szekrény. Hogy miért? Vegyük sorjában:

- a masszív, strapabíró és szakszerű összeszerelésről a gyártó gondoskodik, saját üzemében
- a szállítás a relatíve nagyobb méretek miatt általában a gyártó, forgalmazó feladata. Így Önnek nem kell az autójából bútorszállító járművet barkácsolnia
- a szállítás közbeni sérülésből származó károk így a gyártót vagy forgalmazót terhelik, nem Önt
- a szekrény 1-2 perc alatt alkalmas a használatra, nem kell hosszú ideig az összeszereléssel bajlódnia
- mivel a szekrény már kész, nem keletkezik rendetlenség és hulladék, így megspórol egy soron kívüli takarítást
- optimális esetben a házhoz szállítás tartalmazza az Ön irodájába történő szekrény beállítást is

Ha nem szeretne sokat foglalkozni az irattároló szekrényekkel, akkor Önnek a készreszerelt irattartó szekrények jelenthetik a legjobb megoldást. Mert ekkor Önnek elég csak megrendelnie a szekrényeket, a többi a gyártó, kereskedő dolga.

 

Vénusz irodabútor szekrényei

 

A szekrényeket azonban nemcsak kialakításuk, hanem használatuk szerint is megkülönböztethetjük. Ha egy adott feladatra keres alkalmas szekrényt, akkor Önnek ez a csoportosítás fog inkább megfelelni. Mert ha belegondol, a munkavégzés során nem csak iratok tárolására alkalmas szekrényekre van szükség. Sokszor felmerül egyéb igény is. Ilyen a ruhák, kabátok tárolása, szakkönyvek, folyóiratok tárolása, vagy ital, pohár tárolása reprezentációhoz.

De kisebb irodákban is igényként jelentkezik az irodai étkezőbútor, kávéfőző hely kialakítása is. Így a felmerülő irodai szekrény igények valóban széleskörűek. Vizsgáljuk meg, hogyan kell kialakítani helyesen a szekrényeket az egy-egy speciális feladathoz.

 

 

Ruhatároló szekrények

Sokszor fordul elő, hogy irodájában váltó ruhát kellene tartania? Néha jól jönne egy hirtelen üzleti megbeszéléshez egy gyors átöltözés elegáns öltönybe? Vagy a napi munkájához van szüksége speciális öltözetre, mint pl. a talár? Akkor minden bizonnyal jól tudna használni egy olyan irodai szekrényt, amit ruhák tárolására alakítottak ki.

Erre a feladatra válasszon olyan szekrényt, ami harmonikusan illeszkedik az irodában már meglévő többi szekrényhez. Természetesen mind színében, formájában, és méreteiben is. Így a ruhatároló szekrénye harmonikusan illeszkedik az irattároló szekrényekhez, és nem bontja meg az iroda rendjét. Mnapság már a korszerű vasalatoknak köszönhetően a 40 cm mély szekrényekben is ki lehet alakítani a ruhatárolást.

 

Tolóajtós szekrények

A tolóajtós szekrények első gondolatra egy szűk irodában jó megoldásnak tünnek. Az ajtónyitáshoz nem kell hely, az ajtók nem lógnak be a térbe. Ám ha alaposan belegondolunk, egy csomó hátránnyal bírnak, így használatukat csak tényleg végső esetben javasoljuk.

De mi is a gond a tolóajtós szekrényekkel? Vegyük őket sorjában:

- a szekrény egyik felét mindig ajtó takarja, így tartalmuk nem áttekinthető
- a tolóajtó sínben csúszik, ami idővel megtelik porral, szösszel, ami megnehezíti az ajtó mozgatását
- nagyobb terhelésnél a szekrény teste kicsit meghajolhat, ami miatt az ajtók beszorulnak
- a tolóajtó vasalat elemei a folytonos mozgás miatt elkophatnak, eltörhetnek. Ezek későbbi időkben való pótlása szinte lehetetlen.

 

 

 

Szekrény konyhák

Az irodákban egyre több feladatra kell alkalmassá tenni a bútorokat. Erre egy speciális igény a szekrény konyha. Ez a különleges szekrény kívülről megegyezik az irattároló szekrényekkel, a belseje azonban az apróbb konyhai feladatokhoz lett kialakítva.

Így kényelmesen megoldható benne a kávéfőzés, az ételek mikrózása, vagy a használt edények, evőeszközök egyszerű mosogatása is.

A szekrény-konyha kialakításáról készítettünk egy részletes, fotóval ilusztrált rajzot is, amit az alábbi linken érhet el


Irodai szekrény konyhák részletesen >>