TOP termékek

Tolóajtós és redőnyös szekrények a szűk helyekre

Tolóajtós és redőnyös irodai szekrények a Vénusz irodabútor családból

Az irodákban sokfelé találkozhatunk tolóajtós és redőnyös szekrényekkel. A használhatóságuk kicsit megosztó, így érdemes áttekinteni a tolóajtós, és redőnyös szekrények előnyeit és hátrányait.

 

A tolóajtós és redőnyös szekrény előnyei

Szűk irodákban, keskeny folyósokon jó megoldás lehet a tolóajtós vagy redőnyös irodabútor szekrény használata. Hiszen az ajtó nem nyílik bele a térbe, így akár szinte a munkaasztal mellett is használható. A szekrények jellemző szélessége 1004 vagy 1204 mm, így sok irat tárolható bennük. Ráadásul a Vénusz irodabútor család tolóajtós szekrényeinek magassága 2, 3 vagy tolóajtónál akár 4 rendező magas is lehet. Azaz ennyi sor A/4 méretű dosszié tárolható egymás felett.

A tolóajtók és a redőnyök alul és felül is sínben futnak, így az ajtó könnyen mozgatható. Ezeket a szekrényeket készre szerelten szállítjuk, mert a polcok még gyártás közben stabilan hozzáerősítésre kerülnek az oldalfalakhoz, és a hátlaptól is. Ez miatt ezek a szekrények nagyon stabilak, masszívak.

 

A tolóajtós szekrény hátrányai

Amíg az ajtók mozgása segíti a tolóajtós szekrények elhelyezését, a kialakításuk nagymértékben gátolja a szekrény tartalmának az áttekinthetőségét. Gondoljon csak bele. Mindig az egyik ajtó csúszik a másik elé, így a szekrény tartalmának a felét takarja. Ráadásul a fogantyúk miatt ez kissé még szűkül is. Így egyszerre a tolóajtós szekrény tartalmának csak kb. a 45 %-a tekinthető át egyszerre. Így ha egy adott dossziét kell megkeresnie a szekrényben, akkor az eléggé nehézkes lehet.

A tolóajtós szekrények másik hátránya, hogy a szekrényajtó vezető-tartó görgők sínben futnak. Ez a sín könnyen telerakódhat porral, szösszel. Így akadályozza a görgők szabad gördülését, így az ajtó mozgatása idővel nehézkessé válhat, amennyiben nincsen kellően karbantartva az irodabútor.

 

A redőnyös szekrények hátrányai

Ezeknek a redőnyös szekrényeknek az egyik hátránya, hogy a vezető görgők itt is sínben futnak, ami a tolóajtónál már bemutatott problémát okozhatja. A másik hátrányuk, hogy mivel nyitás közben a redőnyszerkezet a szekrényen belül mozog a hátfal felé, ezzel lecsökkenti a belső teret. Így a redőnyös szekrényekben az irattároló dossziék csak álló helyzetben férnek el.

 

Vénusz irodabútor tolóajtós és redőnyös szekrény választékunk

Ha szeretné megismerni a széria tolóajtós és redőnyös szekrény választékunkat, az alábbi lehetőségeken önnyen tájékozódhat.

Tolóajtós szekrények a Vénusz irodabútor családból Redőnyös szekrények a Vénusz irodabútor családból
Tolóajtós szekrények >> Redőnyös szekrények >>

A Vénusz irodabútor család részletes bemutatását az alábbi linken olvashatja el, amennyiben furdalja a kiváncsiság affelől, hogy milyen előnyökkel jár, ha ezt az irodabútor családot választja: Vénusz bútor részletes bemutatása.

 

Jól tudjuk, hogy az  irodai szekrények kiválasztásakor rengeteg kérdés tud megfogalmazódni. Ezért összeállítottunk Önnek egy hasznos anyagot, aminek a segítségével válaszokat kaphat a kérdéseire. Ha ezek után még maradt kérdése, amire nem találta meg a választ, kérem keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben. Akkor nézzük is a kérdéseket.

 

 

 

 

 

Gyakori kérdések az irodaszekényekkel kapcsolatban

Az egyajtós szekrényeknél mit jelent a jobbos vagy balos kivitel? >>

Fixek vagy állíthatóak az irodai szekrény polcai? >>

Mekkora a polctávolság a szekrényeknél ? >>

Mekkora a szekrények mélysége?

Milyen szélesek az irattároló szekrények?

Milyen magasak az egyes szekrényelemek?

Készreszereltek vagy lapraszereltek a szekrények?

Hogyan lehet beállítani, hogy a szekrények szép sorban álljanak?

A Vénusz irodabútor szekrényei egymásra rakhatóak?

Zárhatóak az irattároló szekrények?

Az egyajtós szekrényeknél mit jelent a jobbos vagy balos kivitel?

A szekrények még az üzemben fixen összeépítésre kerülnek. Így az ajtó is felszerelésre kerül, a szerelvényeivel együtt. Így a nyitás irányán a későbbiekben változtatni már nem lehet. Ezért még megrendelés, gyártás előtt célszerű eldönteni a nyitásirányt.

Vénusz irattároló ajtós szekrény jobbos kialakításban

Ebben az esetben az ajtót tartó kivetőpántok a jobboldalon, míg a fogantyú baloldalon van. Az eldöntés legegszerűbb módja az, ha azt próbáljuk eldönteni, hogy melyik kezünkkel nyitnánk ki az ajtót. Ha a jobbkezünkkel, akkor a szekrény jobbos kialakítású.

Balos kialakítású vénusz irodabútor szekrény

Ebben az esetben az ajtót tartó kivetőpántok a baloldalon, míg a fogantyú jobboldalon van. Ebben az esetben a jobbos ellenpárjaként, bal kezünkkel nyitjuk az ajtót. Ez balos kivitelnek minősül.

Irattároló szekrény jobbos kialakításban Irattároló szekrény balos kialakításban

 

Fixek vagy állíthatóak az irodai szekrény polcai?

A Vénusz irattároló szekrények polcai nem állíthatóak, fixen kerülnek beépítésre. Annak érdekében, hogy a szekrény maximálisan terhelhető legyen, a polcok még a gyártás során fixen beépítésre kerülnek. Így rögzítve vannak az oldalfalakhoz és a hátlaphoz, így a polc biztosan nem hajlik le terhelés alatt.

 

Mekkora a polctávolság a szekrényeknél?

A polcok egymástól való távolsága a Vénusz irodabútoroknál 35-37 cm. Ez a méret elsősorban az irodákban leggyakrabban használt papírméret, a standard A/4 méretű irattároló dossziék határozták meg. Ennél a polctávolságnál a dossziék könnyen behelyezhetőek, tárolhatóak 

Előfordulhat, hogy a munkavégzés során ettől eltérő méretű dokumentumok fordulnak elő (pl: nyílvántartó könyvek, műszaki rajzok, stb...) . Ilyen esetekben egyedi gyártással más polcosztással is készülhetnek a szekrények. 

 

Mekkora a szekrények mélysége?

Az iratok hagyományos tárolására a legtöbb irodában az A/4 méretű dosszié szolgál. Ezeket általában állítva tároljuk, és ehhez alakítjuk ki a polc távolságot. Azonban sokszor előfordul, hogy az iratokat fektetve, egymáson tároljuk. Hogy a szekrény az ilyen használatnak is megfeleljen, szükséges a megfelelő mélység kialakítása. Induljunk ki abból, hogy állítva tárolás esetén megfelelő a 35 cm. Akkor elméletileg ez a mélység a fektetett irattárolás esetén is elég is lenne. Csakhogy itt még figyelembe kell venni, hogy a szekrénynek van egy hátfala (és annak vastagsága) valamint általában ajtó is kerül a szekrényre, aminek szintén van vastagsága. Ezek figyelembevételével azt mondhatjuk, hogy ha a szekrény mélysége 40 cm, akkor minden szóba jöhető tárolási megoldás és kialakítás esetén az iratok jól tárolhatóak lesznek.

Ha az irodai szekrényben nagyobb mennyiségű ruhát szeretne tárolni, valószínúleg gardrób megoldásra lesz szüksége. Az ilyen szekrények általában 60 cm mélyek, hogy a vállfa kényelmesen elférjen bennük.

 

Milyen szélesek az irattároló szekrények?

A szekrény szélessége elméletileg szabadon választható lenne, hiszen az iratok tárolása (álló vagy fekvő) ezt nem befolyásolja. Azonban van egy szempont amit a szélesség meghatározásakor figyelembe kell venni. Mégpedig az, hogy a szekrényben tárolt iratoknak bizony jelentős súlya lehet. Tudta Ön azt, hogy egy átlagos irattároló dosszié súlya a benne tárolt iratokkal együtt elérheti az 5 kg-ot is? Ezért a poc méretezésénél ezt is figyelembe kellett venni.

A szekrények anyaga általában a 18 mm vastag laminált bútorlap. Ezt a tényt, illetve az átlagos terhelést figyelembe véve alakult ki az a tapasztalat, hogy lapraszerelt szekrények esetén 70-75 cm, míg készre szerelt szekrények esetén 80-85 cm lehet a legnagyobb szélesség. Ezeknél a méreteknél a polcok még teljes terhelés esetén is stabilak maradnak, nem hajlanak be, és nem szakadnak le. Ezért készülnek a Vénusz irodabútor szekrényei 80 cmm szélességben

 

Milyen magasak az egyes szekrényelemek?

A szekrények magasságát általában csak a meglévő belmagasság szabályozza. Azonban a megfelelő magasság meghatározásánál is érdemes pár dologra figyelni:
- Az egyik legfontosabb, hogy olyan magasságot válasszunk, hogy egész számú dosszié sor kerüljön egymásra, így használható ki legoptimálisabban a szekrény
- Ha a szekrény magassága a 2,00 m meghaladja, a felső polcok tartalmának eléréséhez már általában létrára van szükség
- Ha a szekrény magassága a mélységének az ötszörösénél nagyobb, a szekrényt mindenféleképpen ki kell rögzíteni a falhoz mert borulékonnyá válik, és könnyen előreborul

A szekrények méreteinek kiválasztása tehát hatással van az iratok kényelmes tárolására, valamint a szekrények élettartamára is. Ezért a megfelelő szekrény kiválasztásakor mindig figyeljen a szekrények méretére is.

 

Készreszereltek vagy lapraszereltek a szekrények?

A szekrények minden esetben készre szerelten készülnek, a megnövelt teherbírás biztosítására. Ez azt jelenti, hogy a szekrények felhasználási helyén már csak a fogantyúkat, illetve a lábszerkezetet kell beszerelni, és már használható is a szekrény. Ezzel időt spórolunk Önnek, hiszen a kiszállítást és összeszerelést végző kollégáink kevesebb időt töltenek Önnél.

 

Hogyan lehet beállítani, hogy a szekrények szép sorban álljanak?

Szintezhető szekrénylábak, hogy a Vénusz szekrények szépen álljanak

 

Azokon a helyeken, ahol a padló egyenetlen, gyakran gondot okoz, hogy a szekények össze-vissza állnak. Ezen a szekrények beállításával, kiszintezésével változtathatunk. A Vénusz irodabútorok szekrényei kétféle lábszerkezettel készülnek. Azonban közös bennünk, hogy könnyen szintezhetőek, beállíthatóak a szekrények. Ezért biztos lehet benne, hogy a Vénusz irodabútor mellett dönt, a szekrények beeállítása biztosan nem lesz probléma.

 

 

A Vénusz irodabútor szekrényei egymásra rakhatóak?

Ezek az irattároló konténerek úgy kerültek kialakításra, hogy minél jobban kihasználhassák az iroda terét, így minél több iratot lehessen tárolni bennük. Ezért a szekrények már a kialakításukból adódóan is gond nélkül egymásra helyezhetőek. Így az iroda belmagasságát szinte teljesen ki tudja használni velük. A felső elemeket általában fordítva, fejjel lefelé célszerű az alsó szekrényelemre tenni, mert ilyenkor a fogantyúja még elérhető magasságban van. Azonban a félszekrényeknél ilyen esetben tekintetbe kell venni, hogy ha fejjel lefelé tesszük a szekrényt, akkor az ajtó nitásiránya megváltozik. Így a keskeny szekrényeknél a jobbos elemre mindig balos elemet kell tervezni, illetve a balos tetejére jobbos szekrényt. A vénusz irodabútor szekrények kombinálhatóságáról készítettünk egy részletesebb anyagot is Önnek.

Vénusz irattároló szekrények kombinálhatósága >>

 

Zárhatóak az irattároló szekrények?

A vénusz irodabútor ajtós szekrényei alapesetben nem zárral készülnek. Azonban szinte minden esetben rendelhető hozzájuk biztonsági zárszekezet. A zár a fix polcra zár rá, így zárzserkezetet a későbbiekben is be lehet építeni, ha szükségessé válik. Az irodai szekrényeket részletesen is bemutató webáruházas részben a szekrényekhez rendelhető zárat megtalálja, az aktuális árral együtt IDE KATTINTVA.

Vénusz irodabútorok szekrényei - rakásolhatóság, kombinálhatóság

 

A Vénusz irodabútorok irattároló szekrényei egymással jól kombinálhatóak, és egymásra rakhatóak. Kialakításukból adódóan ilyen esetekben is stabilak, massszívak maradnak. Még akkor is, ha rendesen meg vannak pakolva iratokkal. Azonban arra mindig figyeljen, hogy ha a szekrényeket egymásra rakja, akkor balesetvédelmi szempontok miatt mindig ki kell rögzíteni a falhoz.

A szekrények kombinálhatóságánál fő szabály, hogy csak az ugyanolyan elemek lesznek egymásra helyezve egy magasságban. Azaz az 5 rendezős szekrényre helyezhetünk 2 rendező magas szekrényt, vagy a 2 rendezősre tehetünk 5 rendező magasat. De ha 4 rendezősre teszünk 2 rendezőst, akkor az nem lesz ugyanolyan magas, mintha 3 rendezősre tennénk 3 rendező magas szekrényelemet. Azaz bár a 4+2 összesen 6, meg a 3+3 is 6, akkor sem lesznek a szekrények egyforma magasak.

Ha kérdése van a szekrények kombinálhatóságával kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben.

 

 

Gyakori irodai szekrénykombinációk

Igyekeztünk Önnek összeállítani pár gyakori szekrénykombinációt. Ezek segítségével már könnyebben át tudja tekinteni, hogy hogyan kombinálhatóak vagy helyezhetőek egymásra a Vénusz irodabútor szekrényei. Az alsó elemre helyezett irattároló szekrények addig elcsúszhatnak, amíg iratokkal megtöltésre nem kerülnek. Azután már a súly miatt nem mozdulnak el egymáson. Megoldás lehet még az is, hogy az alsó és felső szekrény közé kétoldalas ragasztószalagot helyezünk el. Ez még üres állapotban is megakadályozza a szekrények elmozdulását.

Bizonyára felmerül Önben, hogy nem lenne-e egyszerűbb a két elemet összefúrni, és akkor garantáltan nem mozdulnak el. Ez természetesen jó megoldás. Azonban hosszabb távon nem biztos hogy előnyös. Ha a későbbiekben át szeretné rendezni az irodáját, vagy költözne, és a szekrények nem pontosan ugyanígy lesznek összerakva. akkor a mostani alsó szekrények tetőlapján ott fog éktelenkedni egy csavarjuk.

 

2R azaz két rendező magas szekrények 776 mm magasságban

Vénusz irodabútorok - két rendezős szekrények kombinálhatósága

 

3R azaz három rendező magas szekrények 1146 mm magasságban

Vénusz irodabútor - 3 rendező magas szekrények kombinálhatósága

4R azaz négy rendező magas szekrények 1552 mm magasságban

Vénusz irodabútor - négy rendezős magas szekrények kombinálhatósága

5R azaz öt rendező magas szekrények 1923 mm magasságban

Vénusz irodabútor - öt rendező magas szekrények kombinálhatósága

 

4R + 2R = 6R azaz hat rendező magas szekrények 2328 mm magasságban 1. változat

Vénusz irodabútor - öt rendező magas szekrények kombinálhatósága

4R + 2R = 6R azaz hat rendező magas szekrények 2292 mm magasságban 2. változat

Vénusz irodabútor - öt rendező magas szekrények kombinálhatósága

 

Vénusz irodabútor szekrények teljes választéka

Szeretné megnézni milyen kialakítású és méretű szekrényekből lehet ezeket a szekrénysorokat, kombinációkat összerakni? A teljes elemválasztékot megtekintheti a webáruházunkban, részletes méretekkel, opciós lehetóségekkel és az aktuális árakkal együtt.

Irattároló szekrények teljes választéka a webáruházban >>