TOP termékek

BLOG

Így tedd ergonómikusabbá irodai íróasztalodat!

2024.04.03 13:53

Mindenkinek szüksége van egy remek íróasztalra. Viszont hamar rájövünk, hogy egy íróasztal saját magában nem feltétlenül tökéletesen ergonómikus, ehhez azért tennünk kell még. Most ebben a rövid cikkben adunk pár egyszerű tippet arra, hogy mivel tudod még felhasználóbarátabbá varázsolni irodádban az íróasztalodat.

Az íróasztalok többféle méretben és stílusban megtalálhatók a Vénusz irodabútor és az extend irodabútor család kínálatában. Különböző lap méretek vannak, illetve lap típúsok is. Emellett van L alakú, hagyományos, és sarokasztal is. Ezek a méretbeli különbségek adják a lehetőséget arra, hogy a számunkra legideálisabb méretet választhassuk. A munkánk helyigénye és az irodánk mérete nagyjából be is lövi ezt számunkra. 

Viszont innentől kezdve kell kicsit jobban utánajárnunk annak, hogy mivel tudjuk a munkánkat és a munkaállomásunkat hatékonyabbá varázsolni. Itt van pár egyszerű, költséghatékony megoldás, amellyel "pillanatok" alatt javíthatunk a hatékonyságunkon.

 

Lyukaszd ki az asztalodat! Természetesen itt nem egy tűre gondolunk, hanem arra, hogy ha már tudod, hogy a kábeleid (laptop, telefon, monitor, töltők, lámpák) hol futnak az íróasztalon, akkor elhelyezhetsz kábellyukakat, melyeknek hála az asztalon végigfutó kábelrengeteget el tudod tűntetni, ezzel is csökkented a rendetlenséget az asztalod felületén, és helyet takarítasz meg.

targyalo-asztal-irodabutor

 

Természetesen a kábellyukak alá pedig ajánljuk, hogy kábeltartó tálcát is helyezz fel, hogy ne lógjanak a kábelek összevissa az asztal alatt.

 Kábeltartó tálca irodai asztalhoz

A kábellyuk és a kábeltartó tálcát pedig meg tudod azzal is spékelni, hogy rejtett elosztónak is helyet csinálsz az asztallapon, így egy helyen tudod az összes konnektorral találkozni kívánó kábelt koncentráltatni. A rejtett elosztót pedig akkor használod, amikor szükség van az áramforrásra, amit biztosít. Például az Én íróasztalomon van egy kábellyuk a monitoromnak, ami az asztal alatti konnektorba csatlakozik, mellette pedig elhelyeztem egy rejtett elosztót, aminek hála a lámpám, a telefonom töltője, a párásítóm és egyéb töltők az asztalon konnektorukra találtak.

Rejtett elosztó 3 x 220 V aljzatokkal + USB csatlakozóval

 

Ha már olyan lyukas az íróasztalod, mint az Edámi sajt, akkor itt az ideje a monitor kérdését is megoldani. Az íróasztalon elhelyezett monitornak olyan magasságban célszerű elhelyezkednie, hogy ne kelljen sem felfele, sem lefele néznünk.

 

irodai-iroasztal-forgoszek-ules

Ahhoz, hogy a monitorral pont szemben tudjunk ülni, több megoldás létezik, viszont a legjobb és legolcsóbb megoldás az, ha veszünk az irodai íróasztalunkra egy monitortartó állványt.

irodai-iroasztal-monitor-tarto-allvany

Természetesen nem csak ennyi a muníciónk, hanem van még számos más termékünk, amelyek segíthetnek abban, hogy a munkavégzés hatékonyabb legyen. Van is egy külön termékkategóriánk, amire felhívnánk a figyelmedet: Irodai ergonómia. Számos olyan termék található meg, amelyek magukban nem hoznak nagy változást a munkánk hatékonyságában, viszont jó minőségű irodabútor mellé, illetve ergonómikus forgószék, irattároló és egyéb irodabútor közös kombinálásával már igazán javíthatnak a hatékonyságunkon.

irodabutor-iroasztal-ergonomikus-forgoszek

Guruljanak az iratok! Az íróasztalon sok mindent tárolunk...de azért nem tárolásra van kitalálva. Az iratainkat célszerű irattároló szekrényekben, vagy pedig asztal alatti irattároló gurulós konténerekben tartani. Az íróasztalunkról elrakni a legegyszerűbben úgy tudjuk az iratainkat, ha egy kulccsal zárható, görgős (gurulni tudó) konténerbe tároljuk őket. Természetesen a vénusz irodabútor és az extend irodabútor család is rendelkezik számos típussal, így van válogatni való bőven!

gurulos-kontener-irodabutor

Az igazi irodai ergonómiáért tehát tenni kell..., nem elég csak leülni egy íróasztalhoz, és munkához látni. Cégünk megpróbálja a lehető legtöbb tippet, javaslatot nyújtani arra, hogy mit is érdemes tenni, hogy a munkavégzésünk hatékony, és ergonómikus legyen.