TOP termékek

BLOG

Így tedd ergonómikusabbá irodai íróasztalodat!

2024.04.03 13:53

Mindenkinek szüksége van egy remek íróasztalra. Viszont hamar rájövünk, hogy egy íróasztal saját magában nem feltétlenül tökéletesen ergonómikus, ehhez azért tennünk kell még. Most ebben a rövid cikkben adunk pár egyszerű tippet arra, hogy mivel tudod még felhasználóbarátabbá varázsolni irodádban az íróasztalodat.

Az íróasztalok többféle méretben és stílusban megtalálhatók a Vénusz irodabútor és az extend irodabútor család kínálatában. Különböző lap méretek vannak, illetve lap típúsok is. Emellett van L alakú, hagyományos, és sarokasztal is. Ezek a méretbeli különbségek adják a lehetőséget arra, hogy a számunkra legideálisabb méretet választhassuk. A munkánk helyigénye és az irodánk mérete nagyjából be is lövi ezt számunkra. 

Viszont innentől kezdve kell kicsit jobban utánajárnunk annak, hogy mivel tudjuk a munkánkat és a munkaállomásunkat hatékonyabbá varázsolni. Itt van pár egyszerű, költséghatékony megoldás, amellyel "pillanatok" alatt javíthatunk a hatékonyságunkon.

 

Lyukaszd ki az asztalodat! Természetesen itt nem egy tűre gondolunk, hanem arra, hogy ha már tudod, hogy a kábeleid (laptop, telefon, monitor, töltők, lámpák) hol futnak az íróasztalon, akkor elhelyezhetsz kábellyukakat, melyeknek hála az asztalon végigfutó kábelrengeteget el tudod tűntetni, ezzel is csökkented a rendetlenséget az asztalod felületén, és helyet takarítasz meg.

 

Természetesen a kábellyukak alá pedig ajánljuk, hogy kábeltartó tálcát is helyezz fel, hogy ne lógjanak a kábelek összevissa az asztal alatt.

 Kábeltartó tálca

A kábellyuk és a kábeltartó tálcát pedig meg tudod azzal is spékelni, hogy rejtett elosztónak is helyet csinálsz az asztallapon, így egy helyen tudod az összes konnektorral találkozni kívánó kábelt koncentráltatni. A rejtett elosztót pedig akkor használod, amikor szükség van az áramforrásra, amit biztosít. Például az Én íróasztalomon van egy kábellyuk a monitoromnak, ami az asztal alatti konnektorba csatlakozik, mellette pedig elhelyeztem egy rejtett elosztót, aminek hála a lámpám, a telefonom töltője, a párásítóm és egyéb töltők az asztalon konnektorukra találtak.

Rejtett elosztó 3 x 220 V aljzatokkal + USB csatlakozóval

 

Ha már olyan lyukas az íróasztalod, mint az Edámi sajt, akkor itt az ideje a monitor kérdését is megoldani. Az íróasztalon elhelyezett monitornak olyan magasságban célszerű elhelyezkednie, hogy ne kelljen sem felfele, sem lefele néznünk.

 

Ahhoz, hogy a monitorral pont szemben tudjunk ülni, több megoldás létezik, viszont a legjobb és legolcsóbb megoldás az, ha veszünk az irodai íróasztalunkra egy monitortartó állványt.

Természetesen nem csak ennyi a muníciónk, hanem van még számos más termékünk, amelyek segíthetnek abban, hogy a munkavégzés hatékonyabb legyen. Van is egy külön termékkategóriánk, amire felhívnánk a figyelmedet: Irodai ergonómia. Számos olyan termék található meg, amelyek magukban nem hoznak nagy változást a munkánk hatékonyságában, viszont jó minőségű irodabútor mellé, illetve ergonómikus forgószék, irattároló és egyéb irodabútor közös kombinálásával már igazán javíthatnak a hatékonyságunkon.

Guruljanak az iratok! Az íróasztalon sok mindent tárolunk...de azért nem tárolásra van kitalálva. Az iratainkat célszerű irattároló szekrényekben, vagy pedig asztal alatti irattároló gurulós konténerekben tartani. Az íróasztalunkról elrakni a legegyszerűbben úgy tudjuk az iratainkat, ha egy kulccsal zárható, görgős (gurulni tudó) konténerbe tároljuk őket. Természetesen a vénusz irodabútor és az extend irodabútor család is rendelkezik számos típussal, így van válogatni való bőven!

Az igazi irodai ergonómiáért tehát tenni kell..., nem elég csak leülni egy íróasztalhoz, és munkához látni. Cégünk megpróbálja a lehető legtöbb tippet, javaslatot nyújtani arra, hogy mit is érdemes tenni, hogy a munkavégzésünk hatékony, és ergonómikus legyen.