TOP termékek

BLOG

Irodabútor mellé forgószék, mikre figyeljünk?

2024.01.11 14:57
Irodabútor mellé forgószék, mikre figyeljünk?

Az irodai kényelem és hatékonyság alapvető elemei közé tartozik a megfelelő irodabútor kiválasztása. Az asztalok, szekrények és polcok mellett azonban ne feledkezzünk el egy másik fontos tényezőről: az ergonómikus irodai forgószékről. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mikre érdemes odafigyelnünk, amikor "kiegészítőként" választunk forgószéket irodánkba.

 1. Ergonómia és Kényelem: Az elsődleges szempont mindig az ergonómia és a kényelem legyen. Egy jó minőségű forgószéknek megfelelő támasztékot kell biztosítania a gerincnek, elkerülve ezzel a hosszú időn keresztül tartó ülésből adódó problémákat, mint például a hátfájás.

 2. Állíthatóság: Válassz olyan forgószéket, amely állítható. Az ülésmagasság, a döntési szög és a karfák pozíciója legyenek személyre szabhatók. Ez lehetővé teszi, hogy a szék teljes mértékben igazodjon az egyedi igényeidhez és testalkatodhoz.ergonomikus-forgoszek-mechanika

 3. Anyagminőség és Tartósság: Fontos, hogy a forgószék kiváló minőségű anyagokból készüljön, és legyen strapabíró. A tartós kialakítás hozzájárul ahhoz, hogy hosszú távon is megbízhatóan szolgáljon.

 4. Kerekek és Forgás: A jó minőségű kerekek könnyű és sima mozgást biztosítanak. Ezenkívül a szék forgó mechanizmusának is könnyen működnie kell, hogy a felhasználó könnyedén változtathassa meg a pozícióját.

 5. Stílus és Megjelenés: A funkciók mellett az esztétika is fontos szempont lehet. Válaszd ki azt a stílust és színt, amely harmonizál az irodabútorokkal és az irodai térrel.

 6. Tesztelés: Ha lehetséges, próbáld ki a forgószéket a vásárlás előtt. Ülj bele, mozgasd, és ellenőrizd a beállítási lehetőségeket. Csak így bizonyosodhatsz meg arról, hogy valóban megfelel az elvárásaidnak.

ergonomikus-forgoszek-irodabutor-melle

Ez a fenti 6 pont az alap, ami alapján el kell indulnunk a keresésben. Egy iroda nem iroda, amíg nincsen ideális forgószékünk benne. A Vénusz irodabútor család széles bútorlap szín választékának, és klasszikus, letisztult formavilágának köszönhetően szinte bármilyen irodaszékkel harmonizál. Valójában a forgószékek közti különbség 2 dologban definiálható:

 • Anyagminőség.
  • Az alapanyag nagyban befolyásolja a szék árát. Amennyiben napi 6-8 órát is igénybe vennénk az íróasztalunknál a székünket, mi azt javasoljuk, hogy magasabb kopásállóságú szivaccsal és szövettel rendelkező ülőbútort válasszunk.A kedvező áron (50-70.000 forint) vásárolható "gamer" székek és a textilbőr forgószékek például abba a kategóriába esnek, melyek kárpitjának élettartama elég rövidkés. Olcsóbb forgószéknél valószínű, hogy 1 év múlva újra széket vásárolnunk kell majd.
  • Miért rossz döntés a gyorsan kopó szék? Az irodabútorunkat leolcsósítja, ha igénytelen a forgószékünk, illetve lehet, hogy a mechanika, a görgők, a gázlift és a karfa bírná, de a kárpit és a szivacs már elfáradt. Valójában akkor a szék fele miatt kukázhatjuk az egész széket, így ez valamilyen aspektusból pénzkidobás volt. Egy drágább szék általában a kárpit és a szivacs minősége miatt is rendelkezik magasabb árral.
 • Beállíthatóság.
  • A forgószékünk beállíthatóságával sokkal hosszabb távon tudunk testi panaszok nélkül dolgozni, és élvezni a vénusz irodabútor és az extend irodabútor család adta kényelmet és szolgáltatást. Itt is nagyjából univerzális igazság az, hogy minél drágább/jobb minőségű alapanyagokból készült egy forgószék, annál több a beállítható funkció, mivel a gyártó is logikusan gondolkozik: a jobb szék jobb anyagból és jobb funkciókkal rendelkezzen. Mivel fontos a megjelenés, így számos formavilág és stílus közül választhatunk, viszont fontos, hogy személyre szabható legyen a székünk.

 

lazar-halos-forgoszek-irodabutor-melle

Záró gondolatok: Az irodabútorok kiválasztása során érdemes szentelni egy kis időt és figyelmet a forgószék kiválasztására is. Az ergonómia, a kényelem, az állíthatóság és a minőség mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy irodai munkád hatékony és kényelmes legyen. Ne hagyja figyelmen kívül ezeket a szempontokat, amikor forgószéket választasz irodabútorodhoz.

Tekintse meg ülőbútorokra optimalizált webáruházunkat, és informálódjon a témában, vagy hívja szakembereinket: +3630/481-7418

Webáruházunk: www.szeknetshop.hu