TOP termékek

BLOG

Ergonómikus munkaállomás 2 fő eleme

2022.09.27 14:19

Az ergonómikus munkaállomás 2 fő eleme: irodai szék és íróasztal

 

1.) Forgószék

A munkaállomás egyik legfontosabb eleme. Személyes forgószékeden mindenképpen legyen állítható az ülésmagasság (gázlift), és a háttámla dőlésszöge (székmechanikák: hintamechanika, szinkronmechanika, aszinkronmechanika). Mi azt javasoljuk, hogy olyan irodai széket válassz, amely több dimenzióban állítható karfával, gerinckímélő szinkronmechanikával, és deréktámasszal is fel van szerelve. Az ezeknek a feltételeknek eleget tevő forgószékekről elmondható, hogy alkalmasak irodai munkavégzésre. Azonban az átlag testmagasságnál jóval magasabb, vagy alacsonyabb személyek esetében fontos még az ülésménység állításának lehetősége is. Összességében az a lényeg, hogy irodai székedet minél inkább saját testi adottságaidhoz tudd állítani, és kényelmesen ülj benne a munkahelyeden. Vásárlás előtt érdemes kipróbálni a kiszemelt modellt, hogy megbizonyosodj róla, jó választás-e számodra. Éppen ezért irodánkban számos forgószéket és hálós széket ki lehet próbálni, illetve mivel nem mindig megoldható a tesztelés, így megpróbáljuk a lehető legtöbb információt átadni a termékeinkről, valamint olyan irodai székeket forgalmazunk, melyekről meg vagyunk győződve, hogy megfelelő minőségűek, és kényelmesek.

 

VÁSÁROLD MEG FORGÓSZÉKEDET A WEBSHOPUNKON KERESZTÜL!

 

2.) Íróasztal (Vénusz irodabútor vagy extend irodabútor)

A munkaállomás másik fő pillére az irodai asztal. Ergonómiai szempontból az íróasztalod legfontosabb tulajdonsága a magassága, és az asztallap mérete. Ha túl magas az asztalod, az megterhelheti az alkarodat, a csuklódat és a könyöködet, míg egy túl alacsony asztallap görnyedt testartást okoz, ami váll- és nyakfájdalomhoz vezet. Fontos tehát, hogy valódi, irodai íróasztalt használj, és ha megoldható, akkor emelhető magasságú asztalt válassz. Fontos továbbá, hogy megfelelő méretű legyen az asztallap, illetve rend legyen rajta. Komfortosan elférjen rajta a billentyűzet, az egér, a monitor, illetve minden más, amit a munkához rendszeresen használsz. Célszerű az asztal mellé egy gurulós, fiókos kontértert is vásárolni, melyben tárolni tudod a gyakran, de nem mindig használt eszközeidet. Az asztalodon elhelyezkedő monitor pedig szembe legyen veled úgy, hogy ne kelljen se felfele, se lefele nézned, hanem teljesen szem magasságban legyen. Máskülönben felesleges terhelést adsz a nyakadnak, mely szitén nagyon egészségtelen. Ha a monitorod magassága nem állítható, úgy mi javasoljuk, hogy vedd meg ezt a príma kiegészítőt:

Itt vásárolhatod meg: MT-57-35 Monitortartó állvány

 

Fontos továbbá, hogy kb. fél méter távolságra legyen a monitor a szemedtől, hogy ne kelljen hunyorogni, és előre görnyedni, hogy élesen lásd a kijelzőt. Tekintsd meg professzionális irodabútor webáruházunkat, ahol mindent be tudsz szerezni egy tökéletesen ergonómikus iroda kialakításához.


További javasolt kiegészítők, hogy javítsd a munkaállomásod hatékonyságát:

 

Kábelrendezők irodabútorhoz

Dohányzóasztalok irodabútorhoz

Irodai falifogas

Irodai állófogas